Our Archive

Welcome to your Archive. This is your all post. Edit or delete them, then start writing!

Antalya Böcek İlaçlama > Blog > 2020 > Haziran

Çeşitli sinek türlerinin hastalıkların mekanik vektörleri olduğu ve gıda maddeleriyle diğer materyalleri kontamine etme riskleri olduğu bilinmektedir.

Read More

Türkiye Profesyonel Zararlı Canlı Kontrol Pazarı, hamam böceği jelleri konusunda pek çok seçenek sunmaktadır.

Türkiye ustalaşmış Zararlı Canlı kontrol Pazarı, hamam böceği jelleri mevzusunda pek çok seçenek sunmaktadır. Geniş bir zehirli madde, yem tuzağı ve renk seçeneğine sahiptir. Peki bunun nedenini hiç düşündünüz mü? Ürünün “vaatlerini” bir kenara bırakırsak, belirli bir durum için uygun olan özelliklere haiz jeli iyi mi bulabilirsiniz? Seçenekleri değerlendirirken yaygın kullanım uygulamalarını ve “zorunlulukları” göz önünde bulunduralım.

Türkiye hamam böceği jeli pazarı pek çok kullanım kategorisinden oluşmaktadır. Bunlar jelin nerede (örneğin evde kullanım/ticari kullanım) ve ne için (temizleme/koruma) kullanılacağına bakılırsa belirlenir.

Korumaya Yönelik Hamam Böceği Jelleri: çoğu zaman ticari yerlerde, düşük veya orta ölçekli hamam böceği popülasyonlarını denetim altına almak amacıyla kullanılır. Başka bir ifadeyle, büyümekte olan popülasyonları kontrol altına almak istemekteyiz. Korumaya yönelik jeller çoğu zaman temizliğe yönelik bir jel programı ile hamam böceği popülasyonunun yönetilebilir duruma düşürülmesinin peşinden kullanılır. Bakım jelleri, premium jellerden daha sık ve daha uzun sürelerle uygulanmaktadır. Bu jeller günlük olarak programımızı “koruma” amacıyla, ticari yerlerde maksimum kullandığımız ürünlerdir. Bu nedenle tüp fiyatları, premium jellere oranla daha düşüktür. Son olarak, bu jellerin cazip yönlerinden biri de programımızda özellikle kimyasal direnci önlemek için diğer jellerle dönüşümlü olarak kullanılabilmesidir.

Hamam Böcekleri İçin Evde Kullanıma Yönelik Jeller: Evde kullanıma yönelik jeller çoğu zaman 12 aylık hizmet aralıklarıyla kullanılır. Bu jellerin bir numaralı özelliği, yüzeylerde uzun bir dönem etkili (çekici) olmalarıdır. Kısa sürede yüksek çekicilik sağlamak yerine sürdürülebilir çekicilik sunmaları sebebiyle iyi bir seçenektirler. Bu ürünlerde kullanılan toksik maddeler, zararlı canlı popülasyonunun denetimüne yönelik olarak orta ila yüksek hızlı tesir sağlamalı sadece ticari yerlerde sıklıkla görülen büyük hamam böceği popülasyonlarını hızlı bir halde azaltma özelliğine de haiz olmalıdır.

Peki beyaz ve kahverengi hamam böceği jellerinden hangisi daha iyidir?

Bu, sık sorulan bir sorudur sadece ikisi içinde bir fark bulunmamaktadır. Beyaz jel kullananların çoğu, yerleştirilen jellerin beyaz melamin dolaplarda görünmemesi nedeniyle bu jeli seçmektedir. Bu doğru olsa da, dikkatli bir yerleştirme ile kahverengi jellerin beyaz yüzeyler üzerinde görünebilir olmasının da önüne geçilebilir. Jeller renklerini renk ajanlarının eklenmesiyle değil, içeriklerindeki besin bileşenlerinden almaktadır. Sadece renk sizin için önemliyse, seçilen jelin amacına uygun olmasını sağlamanız gerekmektedir.

Temizliğe Yönelik/Premium Hamam Böceği Jelleri: Son kategori temizliğe yönelik/premium jellerdir. Bu gruptaki jeller çoğu zaman premium toksik maddeleri ve hamam böceği popülasyonlarının hızla azalmasını sağlayan çekici yem tuzaklarıyla kategorize edilmektedir.

Ne kadar hızlı? Bu ürünlerin laboratuvar neticeları genellikle 12-24 saat içinde hamam böceklerinin %90’ından fazlasının kontrol altına alındığını göstermektedir. Bu konum, “sahada” 24 saat içerisinde %70’in üzerinde azalma olacağı anlamına gelmektedir.

İçeriklerindeki toksik maddelerin kısa sürede etkili olabilmesi için bu kategorideki jellerin son derece çekici olması gerekmektedir.

 

Read More